iPhone 6S: wat we tot nu toe weten

U kunt er de klok op gelijk zetten: elk jaar komen grote smartphonefabrikanten als Apple en Samsung met hun nieuwe vlaggenschip. In 2014 was het al de beurt aan de iPhone 6, die zorgde voor extreem hoge verkoopcijfers en veel positieve reacties. Zoals we van Apple gewend zijn, is het in 2015 tijd voor een S-variant, oftewel de iPhone 6S. Deze smartphone zal op alle vlakken verbeterd worden. Maar zoals we ook van Apple weten, kunnen ze hun nieuwe projecten altijd erg goed geheim houden. Het blijft voornamelijk bij geruchten over wat er nou precies in die nieuwe iPhone 6S gaat zitten. Deze geruchten zetten we hieronder op een rijtje om te laten zien wat we tot nu toe weten.

– Camera krijgt hogere resolutie

Apple heeft in zijn iPhones vrij lang vastgehouden aan de 8 megapixel-camera. Waar andere fabrikanten zoals Sony en Samsung al veel langer hun smartphones uitrustte met meer megapixels, gaat nu ook Apple waarschijnlijk overstag. De nieuwe iPhone 6S zal hoogstwaarschijnlijk een camera aan de achterkant krijgen met 12 megapixels. Hiermee volgt Apple de trend van meer megapixels.

– Nieuwe processor, snellere grafische chip en iOS9

Het zijn geen revoluties, maar de iPhone 6S zal ongetwijfeld voorzien zijn van de nieuwste hardware. Dit houdt onder andere in dat de iPhone 6S een nieuwe A9-processor zal krijgen en ook grafisch meer in huis zal hebben.Daarnaast zal Apple de telefoon uitrusten met het nieuwe mobiele besturingssysteem iOS 9, wat weer enkele nieuwe functionaliteiten zal toevoegen in vergelijking met iOS 8.

– Het design: grotendeels hetzelfde

Het design zal grotendeels hetzelfde blijven, maar dat is in principe niet erg omdat Apple producten er eigenlijk altijd wel goed uitzien. Het enige wat mogelijk zal veranderen zijn de antennestrepen aan de achterkant van het toestel. Apple heeft namelijk patent op een technologie die het mogelijk maakt om draadloze technologieën zoals Wi-Fi uitstekend te laten fungeren, ondanks het metalen ontwerp van de telefoon (daar waren de antennestrepen in eerste instantie voor bedoeld). Hoogstwaarschijnlijk zal Apple deze technologie introduceren in de nieuwe iPhone 6S.

Zal in 2015 verschijnen

– Releasedatum en kleuren

De iPhone 6S zal waarschijnlijk in september 2015 geïntroduceerd worden. De smartphone zal verkrijgbaar worden in de huidige kleuren (zilver, grijs en goud) en wellicht een nieuwe kleur erbij krijgen: roségoud. Het instapmodel zal een prijskaartje krijgen van €699,-.